sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Pelastakaa valaat!

87. Olly Blackburn: Donkey Punch (DVD / 11.5.) *
On melkein hämmentävää todeta, kuinka kauas yleensä niin ahkerat ja kekseliäät britit ovat juuri nyt jääneet ranskalaisista, mitä tulee hyvien kauhuelokuvien tekemiseen. Heillä on sentään aika komea historiakin tämän genren alueella. Nykyään tekevät sitten tällaista. Sanoinkuvaamattoman ärsyttävä lauma tyhjäpäisiä nuoria aikuisia kohtaa Mallorcan lomalla. Poikaporukka houkuttelee tytöt hoitamalleen huvijahdille, jota lainataan sen verran, että päästään vähän rantaa kauemmas rauhassa metelöimään, naimaan ja vetämään huumeita. Sitten tapahtuu vahingossa henkirikos ja kohta sitä aletaan peitellä uusilla. Ehkä tästä olisi saanut jotakin irti, jos olisi edes yritetty kirjoittaa henkilöhahmoja, mutta nämä on poimittu suoraan pahvikuvaston raivostuttavimmasta päästä. Aaarghhhh!

88. Carl Reiner: All of Me (DVD / 15.5.) ****½
Niinpä nykyelokuvan aivan tolkutonta huonoutta oli pakko paeta neljännesvuosisadan taakse. Yhden Steve Martinin parhaista elokuvista amerikkalainen dvd-julkaisu on laadultaan aika onneton, mutta kun ei tästä mitään muutakaan tunnu tulevan saataville, tähän on tyytyminen. Pitkästä aikaa katsottuna sinänsä loistavan fantasiakomedian huomasi etenevän aika verkkaisesti, mutta se ei heikentänyt kokonaisuuden toimivuutta. Martin saa tilaisuuden esitellä fyysisiä koomikon taitoja päädyttyään sattuman kautta samaan kehoon juuri edesmenneen Lily Tomlinin vaeltamaan lähteneen sielun kanssa. Käsikirjoittaja oli näköjään pari kolme kohtuullisen hyvää elokuvaa itsekin ohjannut Phil Alden Robinson.

89. Leonard Nimoy: Star Trek IV: The Voyage Home (Blu-ray / 16.5.) ****½
En vielä lauantaiaamuna tiennyt, että iltapäivällä katselisin tätä, mutta satuin löytämään vastikään ilmestyneen blu-rayn aamun kauppareissulla Sellon Prismasta ja sehän oli totta kai pakko ostaa saman tien. Hintakin oli vain 23,90 euroa, mikä on edelleen hiukan kallista verrattuna muuhun maailmaan, mutta alkaa olla jo järkevällä tasolla aiempien ensin yli ja sitten vain vähän alle 30 euron hintapyyntöjen jäljiltä. Star Trek -elokuvasarjan todennäköisesti paras elokuva (kolme on näkemättä, tämä uusin mukaan lukien) ei ole avaruusseikkailu laisinkaan, vaan hauska ja sydämeenkäypä komedia Enterprisen miehistön toikkaroinnista 1980-luvun puolivälin San Franciscossa pelastamassa valaita sukupuutolta. Itse elokuvan lisäksi myös blu-rayn kuvanlaatu oli todella loistava.

90. Brian Dannelly: Saved! (DVD / 17.5.) ***½
Vakaviakin aiheita käsittelevä komedia tekee hauskaa joskin aika kilttiä pilaa amerikkalaisten taipumuksista hurmokselliseen uskonnollisuuteen. Tapahtumat käynnistyvät siitä, kun Jena Malonen kristillistä koulua käyvä tyttö yrittää parantaa poikaystävänsä homoseksuaalisista taipumuksista menemällä tämän kanssa sänkyyn. Taipumukset eivät häivy minnekään, mutta tyttö huomaa kohtapuoliin olevansa raskaana, mikä on ympäristö ja kaveripiiri huomioon ottaen suunnilleen pahinta mitä hänelle voisi tapahtua. Mandy Moore vaikuttaa malliuskovaisena, joka tanssittaa lähipiiriään oman pillinsä mukaan. Lapsena tähdeksi tullut mutta sittemmin unohdettu Macaulay Culkin heittelee flegmaattisesti muutaman hyvän one-linerin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti