maanantai 9. heinäkuuta 2012

CineActive Rises

Runsaat kaksi ja puoli vuotta tauolla ollut CineActive herää uudelleen henkiin!

Viimeksi vuonna 2009 päivittämäni blogin motto oli "Elokuvista, musiikista ja muista elämänlaadun nostajista", mutta tämä sekoitus ei käytännössä oikein toiminut. Elokuvien osuus oli hajanaista havainnointia sattumalta kohdalleni osuneista nimikkeistä, musiikkiosuus puolestaan meni erilaisiksi listauksiksi - sinänsä kyllä ymmärrettävistä syistä 00-luvun olessa juuri päättymässä kun viimeksi kirjoittelin - joiden tekstimäärä taisi jopa ylittää elokuvien osuuden. Kun alkuperäinen tarkoitus oli blogin nimen mukaisesti kuitenkin keskittyä elokuviin, syntyi linjaton sekasotku jossa musiikki otti keskeisimmän roolin eikä sisältö enää vastannut omaa otsikkoaan.

Nyt suoritetaan ryhdistäytymisliike. CineActive keskittyy jatkossa pelkästään elokuviin, ja niinkin tehdessään välttelee tuollaisia lyhyitä, muistiinpanomaisia merkintöjä joita etenkin kesällä 2009 julkaisin useita. Pyrin jatkossa hieman laajempaan ja informaatioarvoltaan laadukkaampaan kirjoitteluun. Ensimmäinen aihe on valittu ja siitä ilmestyy kohtapuoliin laajahko artikkeli.

Yksi alkuvuoden isommista flopeista oli Andrew Stantonin suurelle Disney-studiolle ohjaama John Carter, ja sen myöhemmin tällä viikolla tapahtuvan videojulkaisun kunniaksi aion ruotia sitä läpi hieman tarkemmin, erityisesti vertaillen sitä alkuteoksiin joiden suhteen on otettu aika paljon vapauksia, ja tietenkin huonompiin suuntiin vaikka Stanton kirjojen faniksi tunnustautuikin. Olivatko nuo muutokset floppaamisen syynä vai oliko koko idea filmata Mars-kirjoja kuolleena syntynyt jo alun perinkin?

Vaikka musiikki ja muut elämänlaadun nostajat raivataankin CineActivesta pois, ne eivät silti jää kokonaan unohduksiin. Niitä varten on jatkossa kokonaan omat bloginsa. Musiikin osalta olen jo ehtinyt aika mukavan määrän tekstiä kirjoitellakin rinnakkaisblogiin ProgActive, jossa kieli on samalla kertaa vaihtunut englanniksi. Aiheen ollessa käytännössä rajattu progressiiviseen rockiin en oikein uskonut että pelkästään suomalaiselta kielialueelta löytyy riittävästi lukijoita, ja muutenkin tekee todella hyvää harjoitella englannin kielellä kirjoittamista - suosittelen samaa myös muille bloggareille!

ProgActiven ensimmäinen teksti syntyi 16. kesäkuuta kuluvaa vuotta, ja sen jälkeen uusia on tullut lähes päivittäin. Olemassaolonsa ensimmäisen vajaan kuukauden aikana ProgActiven lukijoissa on ollut eniten amerikkalaisia. Suomalaiset ovat vielä toistaiseksi kakkossijalla, varmaankin koska olen mainostanut blogia kavereilleni Facebookissa, mutta venäläiset ovat kirimässä kovaa vauhtia ohitse. Lisäksi jonkin verran satunnaisia lukijoita on ollut Britanniasta, Saksasta ja Hollannista.

Muista elämänlaadun nostajista tärkein on tietenkin alkoh... köh, siis viini, jota varten on olemassa kokonaan oma bloginsa WineActive, jonne en kuitenkaan ole ehtinyt kirjoittaa vielä mitään. Sinne alkaa kuitenkin pikku hiljaa kertyä viinitietoutta ja -suosituksia. Siellä kielenä pysyy todennäköisesti suomi, kuten myös täällä CineActiven puolella ainakin toistaiseksi. Molemmista aiheista kiinnostuneita löytynee omalta kielialueeltamme riittävästi.

Ja seuraavaksi vuorossa: John Carter! Tekstini valmistunee huomiseksi, dvd:n ja blu-rayn pitäisi olla saatavilla sekä 2D- että 3D-formaatissa tulevana perjantaina, 13. päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti